ГЕРБ официално обяви Атанас Камбитов за кандидат-кмет на Благоевград

Атанас Камбитов, снимка № 2: Костадин Хаджигаев /вляво/, снимка №3: Пламен Поюков, снимка № 4: Кирил Пасков, снимка № 5: Цветан Цветанов и Георги Баханов, снимки: infomreja.bg, архив

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов официално обяви кандидата за кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Това стана по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА, излъчена директно по Канал 3. Цветанов съобщи първо името на Камбитов и след това на останалите 50 кандидати за кметове в цялата страна. "Изборът ни за Благоевград е Атанас Камбитов. Надявам се с Косьо Хаджигаев да са добър екип", заяви шефът на предизборния щаб.

С това се сложи край на продължилите няколко месеца интриги кой ще се бори за кметското място в областния център от името на управляващата партия. Битката премина през две скандални общински конференции, на които убедително доверието на съпартийците си спечели областният координатор на ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Благоевград Костадин Хаджигаев.

Вчера лидерът на РЗС Яне Янев публично прогнозира, че Хаджигаев ще бъде отстранен от Цветан Цветанов, въпреки че се води приближен на премиера Бойко Борисов. "ГЕРБ ще се разцепи и може да се очаква, че ще претърпи пълен крах на изборите в Благоевград, защото спуснатият с парашут от Цветанов кандидат не се ползва с одобрението на местната структура и дори активистите на ГЕРБ няма да гласуват за него", прогнозира Янев.

Днес Цветанов обяви официално и кандидатурата на директора на ДЛС "Дикчан" инж. Пламен Поюков, който ще се бори за градоначалническото място в община Сатовча. Кирил Пасков пък се включва в надпреварата за община Хаджидимово. В Белица ГЕРБ издигат лесовъда Усаин Тупев, който е бивш кмет на село Златарица. В Кресна кандидат-кметът на управляващата партия е  настоящият заместник-кмет Георги Георгиев.

Официално вече са оповестени кандидатурите на депутатите Георги Андонов за община Гоце Делчев и на Георги Икономов за Банско. В Сандански в кметската надпревара от името на ГЕРБ се впуска зам.областният управител на Пиринско Георги Баханов. ГЕРБ гласува доверие за следващ мандат и на настоящите кметове Валентин Чиликов за Струмяни и Красимир Герчев за Разлог. Ясна е и кандидатурата на Димитър Танев, който ще участва в предизборната надпревара за кметския стол в Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

нанан15:13 - 16.08.2011
айде честита загуба на изборите за градо
Г. Петров14:20 - 16.08.2011
Крайно време беше да се обявите, но изгубихте много от разтакаването. Сега как ще се представите на изборите един господ знае
Браво Инфомрежа14:13 - 16.08.2011
Браво на Инфомрежа , първи сте отново , педи месец почти писахте че Камбитов е номиниран за кмет на Благоевград , сега пак сте първи с точната си информация . Успех на безпогрешният екип !!!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK