Неврокопчанинът Димитър Саватинов за втора поредна година е "Най-силният мъж на Америка"

Снимки: Личен архив

Престижното жури в Атланта, където се проведе състезанието „Най-силният мъж на Америка 2015”, оповести името на неврокопчанина Димитър Саватинов за победител. Саватинов за втора поредна година печели престижната титла, като в надпреварата в Атланта той е затвърдил миналогодишните си постижения, съобщи новината за ИНФОМРЕЖА неговата сестра Мария.

Тя се чула набързо с развълнувания си брат, който й се похвалил с поредния си успех. Така неврокопчанинът, който бе обявен за спортист на 2015 година на община Гоце Делчев - Димитър Саватинов, отново е най-силният мъж на Америка за 2015 г.

Надпреварата тази година се проведе в Атланта, щата Джорджия, където се събраха най-силните мъже на САЩ. Те премериха сили в една от най-авторитетните прояви в силовите спортове, която се радва и на много голям интерес. Българинът доби правото си на участие в това престнижно състезание, след като през годината показа изключителна форма и отлични резултати, оставайки само веднъж извън челната тройка на състезанията, които са всъщност квалификации за първенството.

Американските експерти в този тип спортове оцениха по достойнство представянето на Димитър Саватинов и го определиха като много добър атлет. Той се включи в надпреварата, след като на няколко пъти през годината лекува различни контузии на раменете и коленете си.

За разлика от предишни години, когато дисциплините бяха 6, сега участниците мериха сили в 5, за сметка обаче на по-сериозните изпитания в тях. Саватинов показа отлични резултати във всички дисциплини и така заслужи правото да бъде провъзгласен за най-силния мъж на Америка.

Миналата година Саватинов спечели титлата „Най-силен мъж на Америка" точно на имения си ден - Димитровден. За втора поредна година любимецът и приятел на много неврокопчани развя българския трибагреник и грабна престижната титла, с което Митко Саватинов сбъдна една от съкровените си мечти.

Състезанието миналата година се проведе в два поредни дни - 25 и 26 октомври, в щата Аризона, а тази година то бе проведено в Атланта.

Димитър затвърди миналогдишния си резултат, при който постигна в една от дисциплините американски рекорд log press 210 кг.

След титлата „Най-силен мъж на Америка" мечтата на Димитър Саватинов продължава да е да спечели и титлата за най-силен мъж в света.

Неврокопският здравеняк е роден в град Мичуринск, Русия. Баща му е българин от Гоце Делчев, а майка му е рускиня. Когато Димитър бил на 2 години, семейството се прибрало да живее в Гоце Делчев, където и в момента е цялата му бащина фамилия. В Гоце Делчев той има близки и роднини, които го обичат много. Най-силна е сърдечната му връзка със сестра му Мария.

През 2006 година Димитър Саватинов заминава за Америка с циркова група, а същинските тренировки като за състезания от големи величини, той започва през 2007-а година в Америка.

Той има прекрасна съпруга американка, която го подкрепя и на всички състезания е до него.

 

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов връчи приза "Спортист на годината" 2015 на името на Димитър Саватинов на неговата сестра Мария

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK