Димитър Саватинов грабна нова титла в състезанието "Battle of Baywood” в САЩ

Димитър Саватинов, снимки: личен архив

Първото място и титлата "Най-силен мъж" е била присъдена на Димитър Саватинов от Гоце Делчев, който живее от много години в САЩ. Саватинов е взел участие в престижното състезание "Battle of Baywood", което за поредна година бе проведено на 20 април в щата Delaware в САЩ. Димитър Саватинов е бил единственият участник в състезанието, покорил три от дисциплините "Американски рекорди", за което заслужено му е присъдено първото място и титлата "Най-смелият мъж". 

Новото постижение на неврокопчанина стана отново повод съгражданите му от Гоце Делчев да се гордеят с него, а най-близките му роднини и приятели днес буквално прегряха телефоните му, за да го поздравят лично за големия успех.

За пореден път Митко Саватинов зарадва почитателите си от родния си град и цялата страна, които с голям интерес следят всичките му изяви.

Преди месец той се нареди в челната десетка на най-силните мъже на четвъртото световно първенство „Арнолд  спорт фестивъл”, провело се Калъмбъс, щата Охайо. На световното състезание, учредено и проведено под патронажа на популярния артист Арнолд Шварценегер, неврокопчанинът се класира на девето място. Миналата година Митко Саватинов стана трети в конкурса "Най-силният мъж на Америка", с което пък влезе в челната тройка на най-силните мъже в Америка.

От 7-8 години Димитър Саватинов живее в САЩ, работи като акробат в най-престижните циркове, където среща и съпругата си Кет. Тя е винаги до него, подкрепя го на всички състезания и кокурси и съпреживява звездните мигове на победите му.

Саватинов тежи около 140 кг, вдига невероятни тежести, във фитнес залата изтласква с крака над 680 кг. Едно от големите му постижения е спечелено състезание, при което с въжета е дърпал 32-тонен тир.

 

Димитър Саватинов, снимки: личен архив
Димитър Саватинов, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

goce01:18 - 24.04.2013
velikan ot goceto golqm
CHICAGO03:34 - 23.04.2013
DJOFI GLEDA OTGORE I SE RADVA,NIE SASHTO,DA SI JIV I ZDRAV MITTE.
Priatel15:02 - 22.04.2013
Просто - "БАААААША"
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK