Георги Андонов настоя за още един щат в Паспортна служба - Гоце Делчев

Въпросът с обслужването в Паспортна служба - Гоце Делчев бе поставен в приемната на депутата Георги Андонов, снимки: infomreja.bg

Силовият министър Веселин Вучков да поеме ангажимент за разкриването на поне една щатна бройка допълнително в Паспортна служба към РУП - Гоце Делчев поиска от трибуната на Народното събрание по време на днешния парламентарен контрол депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

Отговорът на министъра, че съкращенията в системата са направени от предшественика му Цветлин Йовчев с цел повишаване заплатите на служителите и че разкриването на допълнителен щат в Паспортна служба в Гоце Делчев е в правомощията на директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград Васил Митов и въпросът би трябвало да се обсъди с него, се оказа незадоволителен за неврокопския народен представител.

Андонов настоя министър Вучков да вземе отношение по проблема в Гоце Делчев, тъй като такъв зреел и в Петрич.

Според него трябва да се направи необходимата реорганизация в ОД МВР - Благоевград за допълнителния щат, за да се въведе нормално обслужване на жителите от Гоцеделчевски регион.

За да подадат документи за нови или с изтекъл срок лични карти и задгранични паспорти, хората често се налага да се редят на дълги опашки и още от 6 часа сутринта да правят списъци за подаване или получаване на готовите документи, аргументира се депутатът.

В тази връзка Андонов припомни, че в паспортната служба в родния му град работят две служителки на половин щат, като не са рядкост случаите, когато звеното работи само половин ден поради заболяване или по друга причина на една от служителките. 

Паспортната служба в Гоце Делчев обслужва четири общини - Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, с население от близо 75 000 души.

Въпреки уклончивия отговор на вътрешния министър, очакванията са много скоро именно по негова инициатива да бъде предприета реорганизация в щатната таблица в Областната дирекция на МВР - Благоевград за балансиране на услугите според нуждите на местните жители.

Веднага след изборите миналата година проблемът за нарушения ритъм на обслужване в Паспортна служба - Гоце Делчев заради намаления състав на служителките, бе поставен на първата приемна на депутата от ГЕРБ Георги Андонов от жители на четирите общини в Неврокопско.

 

Опашките в Паспортна служба - Гоце Делчев не са рядкост
Паспортна служба - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

даскал12:29 - 28.01.2015
голям праз няма що . и какво като има още един щат, там в това бюро винаги е било анархия, поведението на служителките към хората от чеча е отвратително. ако щете и 10 души да назначите ако не се промени съзнанието на тези служители изявяващи се като чиновници, които презират хората от селата нищо добро не ще се случи. капиш!
eii avdal14:57 - 26.01.2015
Ti kak ne razbra do sega 4e v obshtinite ve4e nazna4iha takiva hora
хе хе14:52 - 24.01.2015
хе хе
к10:12 - 24.01.2015
Сензация! Таен доклад от комисията за борба с корупцията разкрива схеми на тъщата на депутата Георги Андонов … фев 23, 2014 Стела Иванова Политика, ТОП Коментарите са изключени georgi andonovНа редакционната поща на информационна агенция www.toppresa.com се получи документ придружен с линк към сайта АНТИКОРУПЦИЯ от мъж представящ се с инициали И.П. от град София, койтопоиска да разкрием пъклените схеми в НАП свързани с проведена МВР операция през 2010 година с козово име „Чиновникът“. Според писмото на въпросният „информатор“, става въпрос за разследване в което е замесена тъщата на народният представител Георги Андонов от ГЕРБ – Камелия Григорова. В документите от сигнала се разкриват схеми за „рекет“ и „плащане на данък спокойствие в НАП“, също ттака се опитва да се внуши за побитически чадър от страна на известният местен политик над схемите на нтъщата с главните заподозряни в операция „Чиновникът“. Публикуваме часто то текста, едно към едно, като съкращаваме само личните данни, както изисква закона

FACEBOOK