Финал – мечта за волейболните фенове в Югозапада

Пирин Балканстрой, снимка: infomreja.bg, на снимката долу: Марек Юнион - Ивкони

Исторически финал на първенството по волейбол предстои да видят любителите на този спорт в Югозапада. За пръв път в спор за титлата едни срещу друг ще се изправят Пирин Балканстрой и Марек Юнион – Ивкони. Разстоянието от Разлог до Дупница е 80 километра и това прави финалната серия истинско регионално дерби.

По всичко личи, че двете зали в Дупница и Разлог ще се окажат с ограничен капацитет за да поберат всички желаещи да наблюдават мачовете между двата тима. Всъщност това са двата тима, който се класираха първи и втори в редовния сезон на Суперлигата.

Пирин Балканстрой ще участва за втори път в спор за титлата, като през миналата година загуби битката срещу ЦСКА. Марек Юнион – Ивкони пък ще прави трети опит в това начинание. Преди това дупничани загубиха два финала, като и в двата случай на пътя им застана Левски – Сиконко. Който и отбор да спечели финалната серия, то титлата за него ще бъде първа в клубната му история.

Лидерът в редовния сезон Пирин ще има домакинско предимство в серия до две победи от три срещи дупничани. Първата среща ще бъде на 12 април вероятно в Разлог, на 17 април двубоят се очаква да бъде в Дупница, а евентуален трети мач на 19-то пак в Разлог.

Вчера разложани детронираха настоящия шампион ЦСКА след 3:1 (25:20, 25:19, 23:25, 25:15) в третия решителен мач от полуфиналната плейоф на серия, игран в зала "Септември" в Разлог. Така възпитаниците на наставника Мирослав Живков спечелиха серията с 2-1 победи.

В същото време на дупничани не им беше лесно срещу "Арда" (Кърджали) в другия полуфинал. Те се класираха на финала в националната волейболна лига след невероятна драма. Дупничани буквално изтръгнаха победата от „Арда” Кърджали в мач продължил повече от два часа с 3:2 гейма и 2-1 победи в серията.

Така мечтата на любителите на волейбола в Югозапада се сбъдна и „Пирин Балканстрой” и „Марек Юнион Ивкони” ще играят финал. Непосредствено след края на полуфиналите започнаха и заканите на феновете на двата тима в социалните интернет мрежи.

Пирин Балкастрой:

“Аеее Пиринннн на финал... Браво на момчетата и публиката!

Мачкай Пирин, Мачкай!!!” 

“Утре че эаколеме гудетата в Раэлог!!!”

“Покажааме кее се игра таа игра!”

Марек – Юнион – Ивкони

“aidee marekkk !!!!!!”

“6e ima li reis za 4etvurtuk”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//