Ден на отворените врати се проведе в Правно-историческия факултет на ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ

Бъдещите кандидат-студенти имаха възможност да наблюдават симулация

На 9 май 2024 г. в Правно-историческия факултет се проведе Ден на отворените врати. Той бе организиран от ръководството на факултета, преподаватели и студенти. По време на събитието бе отбелязан и празникът на обединена Европа, тъй като на същата дата през 1950 г. министърът на външните работи на Петата френска република Робер Шуман прочита декларацията, която поставя началото на процесите, свързани с изграждането на днешния Европейски съюз.

 Към събитието специален интерес проявиха ученици от 11. и 12. клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“,  от 7. СУ „Кузман Шапкарев“ и от Националната хуманитарна гимназия, водени от преподавателите г-жа Наталия Георгиева, г-жа Мариела Андонова и г-н Николай Куколев.

Зрелостниците наблюдаваха симулация на граждански процес по семейно-правен казус, да участват в ролева игра, във връзка с присъединяването на Република България към Шенгенското пространство по въздух и вода, да слушат лекция за дипломатическия протокол и церемониал, както и да се включат във викторина по случай 75 години от създаването на Съвета на Европа, 75 години от създаването на НАТО и 20 години от членството на Република България в НАТО.

Всеки от присъстващите имаше възможност да получи актуална информация за специалностите в ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“, по които се провежда обучение в Правно-историческия факултет, а също така и за Европейския документационен център  – част от мрежата Europe Direct. Участниците получиха и материали за актуалните политики на Европейския съюз.

През целия ден представителите на Студентския съвет, преподавателите и служителите отговаряха и на въпроси, свързани с начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документите, както и с възможностите за реализация след завършването на бакалавърската или магистърската програма. Потенциалните кандидат-студенти научиха повече и за извънаудиторните дейности, които им предлага Факултетът като кръжоци, клубове и др.

Екипът на Правно-историческия факултет благодари на всички за проявения интерес, както и на студентите от Факултета по изкуствата за видеозаснемането на проявите през празничния ден.

 

7

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//