Европейският ден на спорта в ПГ по МСС - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Традицията продължава

По традиция ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ в Гоце Делчев отбелязва Европейския ден на спорта като голям празник. Учители и ученици старателно се подготвят за него, като винаги го разнообразяват, включвайки нови игри и състезания.

И тази година тук бяха приятелите на училището от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград – доц. д-р Даниела Томова, заместник – декан на Факултета по педагогика и ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, доц. д-р Валери Цветков и гл. асистент д-р Стефан Кинов.

В приветствието си към колектива доц. Томова сподели, че гимназията е базова, в нея провеждат своята практика бъдещи преподаватели по физическо възпитание и спорт. Пожеланието й към всички беше спортът да се превърне в тяхно ежедневие.

Кратко слово произнесе и заместник – директорът на училището Георги Воденичаров. Той също пожела успех на състезателите и спортсменска игра.

Празникът беше споделен и от представители на редица спортни клубове: ФК „Пирин“ – Гоце Делчев, ХК „Пирин - 64“, Клуб „Джудо, самбо“ – Гоце Делчев, Клуб по художествена гимнастика „Пирин ЕМ“, Спортен клуб „Кайтен“ с ръководител Костадин Кърджалийски.

В разнообразните дейности, свързани със спорта, здравословното хранене и опазването на околната среда, се включиха всички направления в училището – съобразно своята специфика. Под ръководството на Методическото обединение на хуманитарните науки беше проведена игра „Креативно рециклиране“. Всеки от сформираните три отбора направи от природни материали и такива за рециклиране макет на свой любим спорт – автомобилизъм (Формула 1), хандбал, баскетбол.

Бъдещите майстори готвачи пък впечатлиха с играта „Снежен многобой“, като демонстрираха бързина и сръчност при разбиване на белтъци. Победител в надпреварата стана Димитър Катуров от 11 г клас. Учениците се справиха отлично и при играта за разпознаване на въглехидрати, протеини и мазнини.

С много емоции бяха свързани щафетните игри – преодоляване на трасе с ръчна количка, натоварена с картофи, пренасяне на яйце в лъжица по път с препятствия, преминаване с колела през препятствия.

Индивидуалните състезания също бяха наблюдавани с внимание – майсторско управление на електрическа тротинетка, канадска борба, вдигане от лежанка.

Оправдан беше големият интерес към състезанията с участие на учители. По традиция преподавателките се изявиха в майсторско управление на автомобил.

Оспорвана и затова много интересна се оказа волейболната среща между отбора на учителите и този на учениците.

Организаторите не забравиха разделното събиране на отпадъците и отново проведоха състезание, свързано с него.

През този забележителен ден всеки в гимназия „Яворов“ намери спорт за себе си. Някои като настоящи, а други като утрешни състезатели!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK