Eл Класико за първи път е шампион за Благоевград в „Ариана Аматьорска лига“

снимки: Ариана

Традиционният участник в „Ариана Аматьорска лига“ Ел Класико триумфира за първи път като шампион в регионалния финал в Благоевград. С това си осигури участие в Големия финал на шестото издание на любимия турнир за футболисти аматьори.

Благоевградският отбор спечели с 3:0 финала срещу дебютиращия състав на ЮЗУ. Преди това, на четвъртфиналите Ел Класико детронира двукратния шампион за Благоевград за 2013 и 2014 г. SBORNAYA и си отвори пътя за успеха. 

Наградата за феърплей отиде при Кристиан Чаков от ЮЗУ.

Тазгодишното издание на регионалния финал в Благоевград събра 40-те най-добри отбора от Перник, Кюстендил, Самоков, Сандански, Симитли. Те преминаха през пресявка в конкуренцията на 165 отбора в партньорските първенства на „Ариана Аматьорска лига“.

Това предполагаше изключително силна селекция от участници на терените на комплекс „Арена парк“ и очакванията се потвърдиха. Отличното време през уикенда допълнително спомогна качествения футбол и оспорваните двубои.

Ел Класико се присъединява към русенския Мечките-Булмаркет като двата сигурни участника в Големия финал. Остават да се определят още шест финалисти, а шампионът на „Ариана Аматьорска лига“ ще играе срещу професионалния шампион на България за 2015 г. Лудогорец (Разград).

Ел Класико стартира участието си турнира с убедителното 5:0 над ВЕТЕРЕН, след което се наложи с 2:1 над Порто. След като отстрани SBORNAYA, на полуфинала се наложи с лекота с 3:0 над Стандарт.

В другия поток ЮЗУ трябваше да стартира с победа с дузпи срещу един от традиционните участници Алкохол Юнайтед, след това мина леко през Маска Ленс с 5:0. На четвъртфиналите трябваше да срещне още един от обичайните участници в „Ариана Аматьорска лига“ - Пирин 2003, но се справи с 3:1. На полуфинала победи с 4:1 Zona C.

Следващият регионален финал е в София

През тази година са предвидени още пет регионални финала, като следващият е след седмица в Благоевград. В пет от регионалните финали ще участват 40-те най-добри отбора от партньорските първенства в съответния регион, а в регионалния финал  в София отборите-участници ще са 100 поради наличието на най-много подобни първенства и лиги.

Следващите регионални финали са:

- София (6 и 7 юни) – за отборите от София, Враца, Монтана и Видин

- Стара Загора (13 и 14 юни) – за отборите от областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково

- Пловдив (20 и 21 юни) – за отборите от Пловдив, Пазарджик и Смолян

- Варна (27 и 28 юни) – за отборите от Черноморието и област Добрич

Продължава записването на отбори и състезатели от тези региони.

Шампионите от регионалните финали ще участват в Големия финал на „Ариана Аматьорска лига 2015“. Голямата награда за победителя и тази година е възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България Лудогорец (Разград).

 

снимки: Ариана

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK