Един от най-богатите фермери у нас : Борисов ги подхлъзна

Снимка: Скрийншот/bTV

Според него утре ще протестират прецаканите

Бившият настоящ премиер ги подведе. Контролира се всичко. Не е спирал контролът- продавайте евтино, защото идва евтиното от Украйна - това е замисълът. Те трябва да продават под себестойност и са на загуби. Те са на огромни загуби заради скъпата себестойност на декар. Цената не е световна. Слънчогледът не е на борса. Няма такава на света. Определя се, че цената ще е такава и край. Това заяви пред bTV един от най-големите зърнопроизводители в България Светослав Илчовски.

Фермерът не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно. Притежава 130 хиляди декара земя в България и около 90 хил. декара в Румъния.

Според него изказването на премиера Николай Денков за "преговорите с терористи" е глупаво. "Бойко Борисов ги подхлъзна да говорят глупости", посочи Илчовски.

По думите му утре ще протестират хората, които са прецакани.

"Европейската субсидия се използва за наддаване между фермерите. Арендата на декар е от 350 килограма зърно до 600 килограма на декар при калкулация на сегашните цени - твърде са си надскочили бизнеса", обясни зърнопроизводителят.

Илчовски отново изтъкна, че слънчогледът не е борсова култура.

"Той е с манипулирана стойност. Дава се, че има свръхпроизводство на слънчоглед, а то няма. Нито украинският слънчоглед влияе на цената, нито нашият. Знам, че този слънчоглед го няма. Докладът на Министерството на земеделието на САЩ е манипулиран.", посочи той.

Според него украинското зърно няма да повлияе на цените.

"Цената в търговската мрежа на олиото в момента е манипулирана. Трябва да е около 2 лева, а тя е повече.

Аз няма да участвам в протестите. През последните 3 години се създаде голям балон. Фермерите не бяха подготвени за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които растат без влага", добави Светослав Илчовски. /dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//