Държавен архив – Кюстендил, отваря врати на 5-и април

Снимка: Държавен архив

Обслужването на читатели ще се осъществява при спазване на изискването за социална дистанция

Със Заповед №82 от 01.04.2021 г. на Председателя на Държавна агенция „Архиви” от 05.04.2021 г. се възстановява работата на всички читални в държавните архиви, при спазване на установения ред и противоепидемичните мерки, определени със Заповед №71 от 20.05.2020 г. на Председателя на ДАА.
 
Отдел „Държавен архив“ – Кюстендил, ще отвори врати на читалнята си за потребители на архивна информация от 5 апр. 2021 г. при спазване на следните противоепидемиологични мерки:
 
1. Обслужването на читатели ще се осъществява при спазване на изискването за социална дистанция, на всички противоепидемични мерки, определени със заповеди на Министъра на здравеопазването и при информиране на потребителите на архивна информация за съществуващия риск.
 
2. Читателите предварително трябва да заявяват на имейла или по телефона на Държавния архив желанието си за посещение в читалня, като посещението се извършва след получено потвърждение от Архива.
 
3. В сградата на Държавния архив няма да се допускат външни лица с видими признаци на физическо неразположение. Читател, проявил по време на работа видими признаци на физическо неразположение, ще бъде помолен да напусне читалнята.
 
4. В читалнята ще се допускат външни лица след дезинфекция на ръцете с дезинфектант от Държавния архив, и с маска (покриваща носа и устатата на лицето) и индивидуални ръкавици, осигурени от читателите.
 
5. В читалнята ще се допуска само по един посетител за извършване на справка, останалите ще изчакват извън читалнята, при спазване на дистанция и противоепидемичните мерки.
 
6. Читателите ще бъдат настанявани максимум по двама и по диагонал на работните маси на разстояние 2 метра.
 
7. Читателите трябва да използват личен химикал за вписване и подпис в регистрите, като при липса на такъв, служителят в читалнята ще дезинфекцира химикала след всяко използване от външно лице.
 
8. При добри метеорологични условия минимум един прозорец в читалнята ще се оставя постоянно отворен през работния ден, а при лошо време ще се извършва проветряване на помещението на всеки 30 мин.
 
9. В читалнята и санитарните помещения ще се извършва периодична цялостна дезинфекция два пъти дневно на подова настилка и работните места — от 9:00 до 9:15ч., от 12:00 до 12:15 и от 15:00 до 15:15ч. Дезинфекцията да се извършва съгласно алгоритъм, посочен в Приложение №1 към т. 2, буква „а” от заповед № РД-01-262 от 14.05.2020 г. на Министъра на здравеопазването.
 
10. След приключване на работа с всеки един читател, преди приемане на следващия, ще се извършва дезинфекция на работното място (маса, стол).
 
11. След използване, архивните документи, вкл. на книги от библиотеката на Архива ще се поставят в отделно от читалнята помещение за период от 72 часа, преди връщане в архивохранилище/хранилище или предоставяне за ползване от друг читател.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK