Двайсетина казаха „Не!“ на АСТА в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Двайсетина младежи и девойки казаха "Не!" на АСТА на протестно шествие в Благоевград в рамките на Втория световен протест срещу международното споразумение АСТА, който се проведе днес.

Студенти от АУБ, ЮЗУ и граждани се събраха пред супермаркет „Била”, откъдето тръгна шествието, преминаха през центъра на града и спряха до сградата на общината.

„Не на АСТА!” и „Интернет е свобода!”, скандираха протестиращите.

„АСТА е споразумение, което се приема зад гърба на хората, като се дават права на частни компании да ровят в частния живот на хората, и всичко това прикрито под формата на авторски права”, заяви благоевградският адвокат и общински съветник Илко Стоянов.

Според него съвсем логично е това споразумение, което ограничава свободата в интернет, да бъде отхвърлено от милиони хора по цял свят.

„Термин „замразяване” няма, България трябва да оттегли подписа си от това споразумение”, категоричен бе общинският съветник.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

иван18:46 - 25.02.2012
Българина дома и на ракийка е много силен. Ама когато се наложи и да излезе да каже мнението си , не го търси той е тарикат , за тая работа си има балъци. Това с пълна сила важи за Джумайлийте те за това са освободени по късно от другите българи.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK