Два хеликоптера гасят голям пожар край Ардино, огънят е засегнал над 1000 декара

Източник: Vesti.bg

Хеликоптер Ми-17 от Военновъздушните сили излетя в 15.12 часа към района на община Ардино за гасенето на възникналия по-рано през деня пожар. Втори хеликоптер се включи в погасяването на огъня в 16.00 часа. 

В потушаването на пламъците участват пожарникари, служители на горското стопанство и местно население. Пресеченият терен и вятърът допълнително усложняват работата и затрудняват използването на пожарна техника, поради което в оперативните действия се включи летателната техника от авиобаза Крумово. 

Министър-председателят Бойко Борисов следи ситуацията. Огънят е засегнал над 1000 дка площи.

Премиерът разпореди на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да бъдат положени всички усилия пожарът да бъде овладян и при необходимост да бъде включена допълнителна техника и осигурени екипи. 

Към момента 140 служители от МВР, горски служители на Регионална дирекция по горите – Кърджали, ДГС-Ардино и доброволци работят за прекратяване на разрастването на огъня. В погасяването освен двата хеликоптера участват още 10 пожарни, две водоноски, един булдозер и четири трактора.

Напълно локализиран и ограничен е пожарът в една от махалите в региона. Към момента няма данни за пострадали и застрашени хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//