Интер – Академик на крачка от финалния турнир за купата

снимка: БГНЕС

Хандбалистите на Интер – Академик вече са само на крачка от участие във финалния турнира за купата на България. В предварителния кръг момчетата на Софка Арабаджиева разгромиха ПТГ Панагюрище с 52:19. На почивката домакините имаха солиден аванс 25:8.

В следващия кръг Интер - Академик гостува на Кубрат. Има огромна вероятност този двубой да се играе в спортната зала на ЮЗУ, защото и Кубрат нямат зала, в която да приемат благоевградчани, както се случи с ПТГ Панагюрище. Без значение къде ще играе мачът фаворитът в тази среща е Интер- Академик.

По-интересни бяха другите резултати в предварителния кръг. Лидерът в А група Добруджа, който не познаваше загуба, отпадна от турнира след поражение от Осъм Ловеч с 22:24. Стови (Труд) се наложи над Левски (Левски) с 37:32, а варненските Спартак и Локомотив продължиха напред след победи съответно над НСА 39:25 и над Железничар с 34:21. Така ¼ финалите играят Стови Труд - Спартак Варна, Шумен – Локомотив Варна, Академик ТУ – Осъм Ловеч и Кубрат – Интер – Академик. Двубоите ще се играят на 15 декември от 14.00 часа.  

В същото време ръководството на Интер - Академик подаде заявка за домакинство на финалния турнир за купата, като последния срок бе 1 декември, а преди този срок никой не бе изразил готовност да приема турнира на четирите най- добри отбора. Това на практика означава, че Благоевград ще бъде домакин на турнира за определянето на новия носител на купата на България по хандбал. С оглед на отборите, който продължават в турнира Интер – Академик има огромни шансове поне за финал в надпреварата.    

  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//