Започна почистване на надраскани фасади и обществени обекти в София

Снимка: СО

В момента се почистват надраскани повърхности на две места в центъра на града

Почистване на надраскани обществени обекти, места, както и фасади на сгради извършват екипи съвместно със Столичен инспекторат. В момента се почистват надраскани повърхности на две места в центъра на града – на стената на парка на НДК откъм ул. “Фритьоф Нансен“, подлеза на НДК и фасадата на сграда на ул. “Оборище“ и бул. “Васил Левски“, съобщават от столична община. 

Почистващите екипи на са „Софекострой“, а контролът се осъществява от Столичен инспекторат. Изпълнява се почистване на повърхностите, поставяне на нова боя и импрегниране с цел защита. 

Столична община извършва почистване на нерегламентирани надписи по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и има програма, по която периодично се отстраняват надписи със знаци на омразата. През последните години екипите на Столичен инспекторат почистиха около 8 000 кв. м надписи по огради на училища, църкви, подлези и др. 

Почистването на надраскани фасади ще бъде постепенно разширявано, за да бъдат обхванати още зони от територията на Столичната община. Ще бъдат почиствани и частни сгради, при подадени сигнали и след изричното искане от страна на живущите. 

През последните години по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община чрез своята Програма „Култура“ подкрепя проекти за графити изкуство. Много е важно да бъде разграничен вандализмът от изкуството, затова определяме пространства за поставяне на стени за свободно изобразяване на графити изкуство. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//