Делфинариумът във Варна връща плуването с делфини

Снимка: Делфинариум Варна

Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки

„Делфинариум Варна“ връща плуването с делфини от 1 май 2023 г., която атракция беше временно преустановена заради пандемията от COVID-19. От нея могат да се възползват всички, които имат навършени 12 години. Това не е медицинска или лечебна процедура и също посетителите не трябва да страдат от кожни, психически и други тежки болести, които биха се усложнили във водна среда. Освен това е строго забранено да се влиза при делфините след употребата на алкохол.

 Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки. Въпреки това трябва да умеете да плувате поне на елементарно ниво. Дълбочината в тази част на басейна е 3 м., а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса. Контактът с делфини се осъществява групово заедно с максимум още пет други посетители. Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да правите. След това трябва да подпишете декларация, че сте запознати, разбирате условията и ще спазвате указанията на треньорите. Придружители на участниците не се допускат по време на атракцията.

Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф. Той заснема всеки участник поотделно, а кадрите се изпращат по имейл.  По ваше желание на излизане можете да ги получите и на хартия срещу допълнително заплащане.

„Делфинариум Варна“ работи и прави в момента по две представления на ден - в 12 ч. и в 15.30 часа. Това е любимото място на всички деца от Варна и областта. Те ще могат да се срещнат с любимите си делфини Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Децата ще се запознаят с невероятните спортни и акробатични умения. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK