Чимев даде на прокурор фирма "Райс-97" за фалшив договор с Община Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

От Община Дупница изпратиха сигнал до Районната прокуратура в Перник, с който искат да бъде направена проверка на сключен договор с "Райс-97" ЕООД през 2006 година.

Искането, което е подписано от кмета на Дупница инж.Методи Чимев, е да бъде установено дали е оригинална, или е фалшифицирана заверката на договора от нотариус К.К., сключен на 11.06.2006 година.

Този договор бе използван от фирмата за издаване на изпълнителен лист, въз основа на който през миналата година сметките на Община Дупница бяха запорирани за сумата от 89 755,20 лв. и отделно бяха взети още 15 538 лв. за съдебни разходи, след като Общината загуби делото, заведено от пернишката фирма.

"От "Райс-97" в момента има заведено ново дело, с което претендира за още 49 198 лева като обезщетение. Нека бъде направена проверката от прокуратурата и ако има фалшифициране на документи, ще предприемем незабавно мерки", обясни юристът на Община Дупница Иван Бучов.

Въпросният договор е сключен с фирмата през 2006 година от тогавашния кмет на Дупница Първан Дангов и се отнася за строително-монтажни работи, свързани с рехабилитация на улици в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK