Звездна вечер за учителите на община Разлог

Снимки: Община Разлог

Кметът Герчев бе домакин на празнична среща между учителите в общината

Над 250 учители от училищата на община Разлог уважиха поканата на кмета Красимир Герчев и присъстваха на официалния коктейл-прием по случай настъпващите светли празници на Първоучителите и 24 май.

В изисканата атмосфера на хотел „Терме“ в село Баня учителите се почувстваха специални, посрещнати с лично разписана картичка на благодарност от кмета на общината, с наздравица от неговите заместници Гергана Костова, Христо Зайков и Славчо Фарфаров.

Старт на вечерта даде вечният химн „Върви, народе, възродени!“.

Приветствие към учителите направи кметът на община Разлог Красимир Герчев, като припомни значението на делото на двамата братя Кирил и Методий и не пропусна да спомене първите радетели на просвещението в Разлог – Тодорица Попова, Райна Каназирева, Михаил Манзурски, братя Каназиреви...

“Жива е паметта на Разлог. – каза още той в празничното си слово. - Помним и благославяме, но и се покланяме пред подвига на всички вас, съвременните творци на духовни блага, скъпи наши учители, които вдигате народната свяст и дух. Горд съм, че вие, учителите в община Разлог, се вписвате достойно в най-българския празник с високите постижения на училищата, детските градини и вашите ученици. Бъдете благословени за труда, за всеотдайността, за любовта, за вечната и непреходна любов към възродения ход на народа ни! Да ни е честит вовеки празника на първоучителите и 24 май!“ – каза още Красимир Герчев и вдигна наздравица за всички учители на община Разлог.

Приятно изненадани, с бурни аплодисменти, учителите посрещнаха специалната изненада - трио „Сопрано“ с великолепната „Наздравица“ на Джузепе Верди.

„Толкова усмихнати и щастливи учители не съм виждал никъде в България. “ - каза специалният гост, социалният антрополог Харалан Александров и поздрави учителите с празниците.

Беше даден микрофонът на всички директори на учебни заведения от община Разлог, които вдигнаха наздравица за трудния делник на учителите, за отговорността, за това, че учителят се справя с всичко и го доказва всеки ден.

„Ние сме двигателят на образованието и затова трябва да продължим заедно напред.“ - каза Росица Тумбева, директорът на СУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви“ и благодари на кмета за прекрасната идея да се съберат.

Приемът, с великолепното присъствие на трио „Сопрано“, които изпълниха вечните песни на Андреа Бочели, Бони М, италиански канцонети, с добре подбраната програма на диджея, се превърна в огромна танцувална и пееща красива зала. И „Моя страна, моя България“ пяха учителите с трио „Сопрано“. И се хванаха на огромно, разложко хоро.

Вечерта се превърна в посвещение и благодарност към учителя на Разлог, който прави света по-красив. Защото няма по-висш приоритет от децата и бъдещето на община Разлог, от образованието: предучилищно и училищно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//