„Булевард на елхите” украси централния площад на Разлог

снимки: Община Разлог

„Булевард на елхите” украси централния площад в Разлог. Подобна инициатива се организира за първи път в общинския център. Над 60 елхи и повече от 300 доброволци, граждани, представители на сдружения, фирми и различни институции се включиха в украсяването на коледните дръвчета. Всеки  украси своята елха по уникален начин с много въображение и ентусиазъм. 

Производителят на местни колбаси „Сарай” окичи своята елха с луканки, суджуци и разложки старец. Към вкусните деликатеси бяха прибавени и празнично изрисувани курабийки. С гроздове и чаши пълни с вино сомелиерите от Разлог украсиха  своята „пияна” елха с връх бутилка от шампанско. В своеобразно сладко изкушение се превърна елхата на Сдружение „Разум”, които бяха направили гирлянди от бонбони. Не по-малко атрактивна бе елхата на ПК „Пирин” Разлог, която бе окичена с гевреци.  Баби украсиха с традиционни разложки пушета от вълна своето коледно дърво. Ученици с много ентусиазъм украсява своите елхи с ръчно изработени играчки. Свое коледно дърво украсиха и общинските съветници от Разлог.  

„Вярваме, че мероприятието ще се превърне в традиция. Успяха да създадем истинско Коледно настроение у хората в Разлог. Инициативата „Булевард на елхите” има своето продължение, в понеделник ще бъда засадени  60 елхи в Разлог”, каза кметът на Общината инж. Красимир Герчев.  

 „Коледа е емоция, която свързваме с непринуден детски смях около елхата, с надеждата и добрината. Ние повярвахме, че всеки може да подари част от коледното си настроение на жителите на града и заедно  да превърнем Разлог в едно приказно място – по-пъстро, по-красиво, по-вълшебно и омагьосващо място,  където всички наши мечти могат да станат реалност”, коментира Костадинка Тодорова от Сдружение „Международни инициативни за сътрудничество”.

Инициатор на събитието е Община Разлог и Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество”. Атрактивните и нестандартни елхи могат да бъдат разгледани в Разлог през следващите седем дни.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВЪВ РУБРИКАТА "КАКВО ВИДЯ?"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK