Шест институции влизат на проверка в данъчните складове на „Лукойл"

Снимка: Infomreja.bg

Общият брой на включените в операцията служители е над 190

Контролни действия на съвместни екипи от служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, главните дирекции „Борба с организираната престъпност“ и „Национална полиция“ в МВР и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ започнаха днес в данъчните складове на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и „Лукойл България“ ЕООД.

При необходимост екипите ще търсят съдействие от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи. Общият брой на включените в операцията служители е над 190, съобщават от пресцентъра на МВР.

Основна цел на операцията, разпоредена от министър-председателя Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти (с код по КН 2707, 2709, 2710, 2711), включително биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните складове, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност по чл. 74 - чл. 76 от Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове.

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази, на територията на областите София-град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.
Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//