Съдът пусна Васил Божков от домашен арест

Източник: EPA/БГНЕС

Божков ще трябва да плати 130 000 лева парична гаранция

Софийският градски съд освободи бизнесмена Васил Божков от домашен арест. Съдът се мотивира с това, че вече са минали осем месеца от задържането му, предаде БТА.

Освен това е счетено, че няма опасност Божков да извърши престъпление или да се укрие. Няма риск и бизнесменът да влияе върху събирането на доказателства.

По информация на БНР Божков ще трябва да плати 130 000 лева парична гаранция. Определението на СГС обаче не е окончателно и докато се произнесе по-горната инстанция, бизнесменът остава под домашен арест.

По думите на Божков мярката е справедлива и няма нищо общо с изборите. Той обяви, че ще води листата в 25 МИР София, както и листата за ЕП.

Припомняме, че след като преди две седмици Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления, адвокатите на Божков поискаха промяна и на мярката му за неотклонение.

Васил Божков бе предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//