Бизнесмен рани с въздушна пушка двама жители на с. Борово

снимки:infomreja.bg

Плевенският бизнесмен Евгени Енев, производител на млечни салати и сладолед в гоцеделчевското село Борово, заформи от терасата на къщата си среднощни стрелби по живи мишени. Мъжът с въздушна пушка рани в корема местния гълабар Георги  Георгиев, а с бухалка разцепи черепа на приятеля му Иван Петков. Побойникът не е арестуван, въпреки че деянието му според закона се счита като опит за убийство на две лица.

След инцидента жителите на Борово събират подписка с искане за най-строго наказание спрямо Енев, от когото местните жители са вдигнали ръце, и прогонването му от селото. Преди време бизнесменът ранил с пушка няколко домашни кучета, стрелял и изпотрошил прозорците на къщата и цеха на семейство Костадинови. Друга фамилия пък била заплашвана от агресивния бизнесмен, който се заселил преди години в Борово, с физическа разправа.

Последният екшън, предизвикан от Енев, стана снощи. Тогава едва не бяха убити 37-годишният Георги Георгиев и Иван Петков, на 39 години. По тях бизнесменът стрелял от терасата си. Около 23 часа Георги Георгиев, който се занимава с гълабарство, тръгнал с  приятеля си Иван Петков да си прибере няколко избягали птици от селскостопанска постройка, намираща се в   съседство с къщата на Евгени Енев. Двамата мъже заявиха, че умишлено са използвали тъмната част на нощта, за да могат по-  лесно да си приберат изгубените гълъби. Щом наближили мястото, върху тях завалял дъжд от сачми, изстреляни от въздушната пушка на бизнесмена.

При обстрела Георги Георгиев е ранен в корема. Секунди след това Енев се нахвърлил върху двамата с бухалка. Изненадващият  удар  по главата проснал на земята Иван Петков. „Ясно го видяхме на терасата с насочената към нас пушка. Дори се развикахме да я прибере, че е ранил един от нас. Евгени Енев ни познава и отлично знае, че не сме крадци. Докато дойде полицията, съпругата на Енев пришпори колата извън селото, най-вероятно да скрие оръжието, каквото в  действителност не бе открито при обиск в дома им”, разказаха пострадалите.

Иван Петков е закаран в болницата в Гоце Делчев, където е получил лекарска помощ. Въпреки екшъна, Енев не е прибран в полицията. "По-добре се разберете по някакъв начин. Ако решите да го съдите, ще отнеме 10 години и пак няма да го осъдите”. Това заявил зам.-началникът на РУП-Гоце Делчев Кирил Чонгов на двамата пострадали. „Имам три деца, семейство и сега след  тези травми няма да съм в състояние да се грижа за тях”, оплака се Иван  Петков, който е с три шева на главата, спукано ребро и множество натъртвания.

Жителите на Борово се заканиха да се свържат с вътрешния министър Цветан Цветанов. Към жалбите на двамата пострадали днес бяха прикрепени още няколко оплаквания от местни хора.

 

 

КОМЕНТАРИ

anonimen21:13 - 09.07.2011
da si xodi v pleven
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK