Бившият бар „Баба“ - база за производство и продажба на нелегален алкохол?

снимка: infomreja.bg, архив

300 литра алкохол без бандерол са открити и иззети от бившия бар „Баба“ в местността „Попови ливади“ при съвместна операция на служители на БОП – Благоевград и РУП – Гоце Делчев преди дни.

Бившият бар е бил нает от 43-годишната Соня Ралева от Гоце Делчев. При претърсването полицейските служители са открили 4 бидона, в които е имало около 300 литра спиртна течност без акцизен бандерол. По случая е образувано полицейско дознание.

Репортерско проучване установи, че преди три години заведението „Баба“ е било наето от бившия главен технолог на „Винпром“ – Севлиево – Никола Атанасов, срещу 120 лева месечен наем. Атанасов живеел на семейни начала във въпросното помещение с 43-годишната Соня Ралева, с която имат и дете.     

Източници на ИНФОМРЕЖА съобщиха, че като наемодател се явява бизнесменът Венцислав Прокопов с корени от Гоце Делчев, живущ в момента в град Банкя. Прокопов е бивш собственик на фирма "Дионисиос Дестилърс", а спипаните с голямото количество нередовен алкохол - Никола Атанасов и Соня Атанасова, са били технолози във фабриката му за алкохол в село Гърмен преди фалита й.

Запознати твърдят, че часове преди проверката Венцислав Прокопов също бил в бар „Баба“, но си заминал за столицата преди да пристигнат там униформените. В района се говори, че през последните три години, откакто живеят там Соня Ралева и Никола Атанасов, бившето заведение е превърнато в база за производство и продажба на големи количества алкохол без бандерол.

Създадена била верига от пласьори, които снабдявали с незакония алкохол на ниски цени заведения в целия регион. По неофициална информация в схемата било замесено и полицейско семейство.

Проверките сочат още, че съсобственик на 50 % от отдадения под наем от бизнесмена Венцислав Прокопов бар е управителят на „Техно пласт“ – София – евреинът Емил Аладжем.

Евреинът не бил уведомен, че и неговата част от помещенията в бар „Баба“ са отдадени под наем. Като съсобственик и той ще бъде разпитван по отношение на намерения нелегален алкохол.

Съдбата на предприятието за производство и бутилиране на алкохол в село Гърмен е предоставена на друг неврокопски бизнесмен - Харизан Сарандев, в качеството му на управител на „Винпром – Неврокоп“ – с. Гърмен. В Управителния съвет влизат още Любомир Колев от Благоевград, Венцислав Прокопов и снаха му Елица Ставрева.

Бивши работници във фабриката в Гърмен упорито отказват всякакъв коментар, но признаха, че не са им изплатени докрай възнагражденията.

Алкохолният бос Венцислав Прокопов има и собствена серия водка „Прокопов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK