Бюджетът на Община Благоевград за 2023 - приет безболезнено

Снимка: ОбС

С 26 гласа „за“, 7 „против“ и 2 „въздържал се“

Нов общински съветник положи клетва в началото на днешното редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград.

Димитър Урдев от Земеделски съюз "Александър Стамболийски" влезе в местния парламент на мястото на Валентина Шаркова, чиито права на общински съветник бяха предсрочно прекратени, съобащават от пресцентъра на ОбС.

Председателят Радослав Тасков поздрави новия си колега, като припомни, че Урдев познава работа на местния парламент.

Веднага след като новия общински съветник положи клетва, бяха попълнени комисиите, в които преди това е била Шаркова.

За председател на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране бе избран Венцислав Хросинков, а Димитър Урдев – член на КИИНП и КСЖП.

С 32 гласа „за“ Общинският съвет даде зелена светлина за създаването на индустриален парк в града.

Местните парламентаристи приеха предложението на кмета Илко Стоянов за създаването на „Индустриален парк за  високотехнологични интензивно базирани на знания услуги (ИПВТИБЗУ) „HIGH-TECH BLAGOEBGRAD“.

Дебатите в залата на днешното редовно заседание продължиха по предложението на кмета относно приемането на бюджета, Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2023 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2024 г. - 2026 г. на Община Благоевград.

С 26 гласа „за“, 7 „против“ и 2 „въздържал се“ местният парламент прие бюджета на общината за настоящата година.

Той възлиза на стойност 124,2 млн. лева. 79 млн. лева от тях са от държавно делегирана дейност, а 45 млн. лева са от местни приходи.

На днешното редовно заседание ОбС прие и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани на Община Благоевград подали съответните заявления, във връзка с Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявленията за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград.

Общинските съветници дадоха съгласието си за опрощаване на задължение на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“ ЕООД в Благоевград, както и за бракуване и отписване от баланса на онкологичната болница, на излязъл от употреба дълготраен материален актив - медицински апарат за кобалтово лъчелечение ТЕРАБАЛТ ТИП 80, модел ACS Sn 90.

На заседанието днес бяха поставени 60 решения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//