Битката за „Плиска“ – опашки и психоза за евтино олио в Кюстендил!

Снимка: Infomreja.bg

12 бутилки за 2.99 лв. всяка!

Битката за „Плиска“!

Само така можем да определим масовата психоза от тази сутрин пред магазините на една от най-големите търговски вериги в цялата страна.

Тази битка не беше от онези, описани в историята, а такава, свързана със закупуването на 12 бутилки олио – първа преса.

Проверка на репортер на ИНФОМРЕЖА в Кюстендил установи над 100 човека, чакащи на опашка, всички плътно наредени още в 7 часа сутринта, борещи се за най-търсената стока през последната седмица в страната.

Предвидливи баби буквално бяха окупирали количките и с предварителна уговорка „продаваха“ от така ценния продукт.

А дали всичко това е необходимо към този момент и дали ще се стигне до дефицит на суровината – едва ли? Но със сигурност за пореден път сами си създаваме една масова психоза – този път не свързана с COVID – 19, когато купувахме с чували тоалетна хартия, а с олиото, което едва ли ще свърши!

И за протокола, като всяка психоза и тази не остана без жертви, в случая жертва. 77-годишен мъж почина, докато чака на опашка за олио в един от големите хипермаркети в комплекс „Славейков” в Бургас.

Опашката е била дълга около 300 метра. След дълго чакане мъжът е починал до палети с олио.

Коментарите в тази посока много – изводът един! Животът е битка, но не и за 12 бутилки олио, а за насъщния, за здравето на децата ни, за по-добро бъдеще и за мир, какъвто в момента липсва!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//