Минеков връчва днес писмото на ГЕРБ за освобождаване на два етажа от НДК

Снимка: БГНЕС

Връчването на писмото ще бъде в 11 часа

Министърът на културата проф. Велислав Минеков ще спази поредно свое обещание и в 11 ч. днес, 10 декември 2021 г., ще посети Административната сграда на Националния дворец на културата.

Там ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията, съобщават от Министерството на културата.

Преди дни Минеков коментира в парламента, че настаняването на ГЕРБ в НДК е "плячкосване" и "присвояване". То е мотивирано с отпаднала необходимост на НДК за двата етажа, които сега се ползват от ГЕРБ.

"Пръв пише за тази отпадната необходимост тогавашният министър Росен Плевнелиев и има много интересно обяснение - щом като НДК ги дават под наем, значи са излишни". Впоследствие областният управител по онова време - Данаил Кирилов, ги предоставя на партията на Бойко Борисов.

За тези години, сравнявайки наемите в района, НДК губи приблизително 6 милиона лева без лихвите, подчертава Минеков. По време на тяхното управление НДК стига до смущаващата сума загуби от близо 90 милиона, припомня БГНЕС.

"Крайно време е да си намерят имот. Партия ГЕРБ също е с отпаднала необходимост и спокойно може да си намерят нещо по-човешко като размер, където да си плащат", препоръча Минеков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//