Ансамбъл "Малешевци" с успешно представяне на XIII Интернационален фолклорен фестивал "ВЕЛЕС" - Македония

Снимки: Община Струмяни

XIII Интернационален фолклорен фестивал "ВЕЛЕС" – Македония 2016 и тази година събра участници от много държави - Турция, Румъния, Полша, Гърция, Мексико, Черна гора, Сърбия, Австралия, Македония и България. 

Децата и младежите от Ансамбъл "Малешевци" при НЧ "Братя Миладинови" - с.Микрево взеха участие в две концертни вечери, които се проведоха на открито в амфитеатъра в град Велес, пред многобройна публика.

Представени бяха танци от Пиринския и Шопския край на България, изиграни с много хъс и настроение. Директорът на фестивала Томе Яневски лично награди и поздрави танцьорите и техните ръководители Калина и Любомир Марянски за доброто представяне и обеща да бъдат сред поканените и на следващите издания на фестивала.

"От своя страна ние поканихме нашите домакини от ансамбъл "Вила Зора" да ни гостуват за фестивала "Малешево пее и танцува", споделиха ръководителите на ансамбъла - семейство Мариянски.

В свободното си време децата и младежите от ансамбъла разгледаха града, посетиха градския плаж, където последната вечер бяха събрани на обща "заедничка" вечер с всички участници от фестивала, където отново демонстрираха своите танцови умения и в други стилове на музиката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//