Джокович е ударен с бутилка по главата на турнира в Рим

Снимка: БГНЕС

Въпреки това продължава участието си

Лидерът в мъжкия тенис Новак Джокович беше ударен с бутилка по главата на турнира в Рим, но продължава участието си.

Той се чувства по-добре и състоянието му не предизвиква притеснения, казаха организаторите на надпреварата, предаде БТА.

Инцидентът стана в помещението под трибуните на комплекса "Форо Италико" след края на срещата между Джокович и Корентен Муте, която сърбинът спечели с 6:3, 6:1.

След удара с бутилката, изхвърлена от зрител на турнира, 36-годишният Джокович падна на земята и дълго време не можа да се изправи. С помощта на охранителите той беше отведен в съблекалнята.

"Джокович получи травма на главата с малко кръвотечение. Беше откаран в медицинския център, където му е оказана първа помощ. Той почувства отпадналост, но с него всичко е наред. Неговото състояние не предизвиква опасения", се казва в изявление на организаторите на турнира, цитирани от портала на телевизия Sportmediaset.

Съдейки по допълнителната информация, която сме събрали, бутилката е ударила Джокович непреднамерено.

Човек, който е искал автограф, се е наклонил и от раницата му е изпаднала бутилка, удряйки тенисиста в главата, се казва в изявлението на организаторите на турнира.

Новак Джакович има 24 титли от турнирите от "Големия Шлем" и общо 98 победи в АТП тура.

Той имаше нервен старт в петък срещу Корентен Муте, но след 45 минути игра взе първия сет.

В следващия кръг Джокович ще срещне чилиеца Алехандло Табильо, който е поставен под номер 29 в схемата на Откритото първенство на Италия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//