65 човека се включиха в пожаротактическо учение на РДПБЗН – Кюстендил

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Участие взеха представители на различни структури и доброволци

Бедстващи хора в туристически обекти и село в Осоговската планина, закъсали са автомобили, има паднали дървета и е труден достъпът до хората в беда. Изчезнал е човек, тръгнал да търси помощ в планината.

Това бе темата на мащабното пожаротактическо учение, което се проведе днес. То бе организирано и РДПБЗН – Кюстендил, с изграден щаб в района на кризата.

Действията по спасяване на хората в беда, евакуирането им до център за подкрепа, издирването на изчезналият човек от планинските спасители и кучето им,  и спасяването на хората, и закъсалите МПС бяха осъществени от служители на РДПБЗН – Кюстендил, ОДМВР – Кюстендил, РДГП – Кюстендил, сектор СОД  при РДПБЗН-Благоевград , ЦСМП – Кюстендил, ОС на БЧК – Кюстендил, планинската спасителна служба, Доброволното формирование към Община Кюстендил, Областно пътно управление, ДЛС „Осогово“. 

Имащите нужда от здравна помощ я получиха на място от медицинските екип, а някои бяха транспортирани до здравно заведение. В учението участваха 65 души – 15 доброволци и представители на посочените структури.

Мащабната проява завърши с разбор на действията. Главен инспектор Наско Васев – началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност“ в РДПБЗН и ръководител на учението, благодари на участниците за отговорното и професионално изпълнение на всяка от задачите и подчерта, че то е имало важен професионално-тренировъчен характер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//