По късна доба крадци източвали гориво от чешки влекач

Снимка: Пиксабей

Опитали се да избягат в близката гора, безуспешно!

Служители на РУ Монтана и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Монтана са задържали по „горещи“ следи извършител на кражба на дизелово гориво от спрял на крайпътна отбивка на път Е 79 тежкотоварен автомобил.

Около 02,30 ч. на 8 май на път Е-79 в землището на село Винище, община Монтана, служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Монтана извършвали проверка на спрели за почивка тежкотоварни автомобили на отбивка "Сухата чешма" край село Винище, когато забелязани мъже, източващи гориво от резервоара на чешки влекач. Те не се подчинили на разпорежданията на полицейските служители и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили в близост до влекача празна туба от 20 литра гориво и гумен маркуч.

В гората, непосредствено до отбивката, униформените намерили 3 туби с вместимост от 20 литра, пълни с гориво, и чифт чехли, а на 100 метра от отбивката в посока към гр. Видин открили лек автомобил „Фолксваген Поло“ с видинска регистрация, с две празни туби до багажника.

За съдействие на място били извикани служители на РУ Монтана. От багажника на лекия автомобил фолксваген били иззети 8 празни туби с вместимост от 20 литра и мобилен телефон.

При последвалите проверки на преминаващи автомобили по път Е-79 бил установен лек автомобил „Сааб“ със софийска регистрация, превозващ пътник, съпричастен към кражбата на гориво – 21-годишен от област Видин. Той бил отведен в РУ Монтана, където били взети обтривки на ръцете му.

С полицейска заповед той бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Мъжът предал доброволно мобилен телефон, чифт маратонки и суитчър.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК. Лекият автомобил „Фолксваген Поло“ и откритите предмети и вещи са иззети. Работа по случая продължава в РУ Монтана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//