500 дка гора и треви изгоряха при пожара край Благоевград

снимка: infomreja.bg

500 дка смесена гора, най-вече треви и храсти, изгоряха при пожара край Благоевград, съобщи БГНЕС. Близо шест часа вчера повече от 50 огнеборци участваха в локализирането на пожара между благоевградските села Логодаж и Лешко. Пожарът е ораничен, няма опасност от разрастването му, тепърва ще се установяват причините за него, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. Няма нито един пострадал при гасенето на пожара. Изгорели са една необитаема стара къща и две плевни.

В момента по периметъра на пожара са разположени 40 души - 10 пожарникари и 30 горски служители. Те наблюдават за възникването на нови огнища, както и за тлеещи дървета. На мястото са и два противопожарни автомобила.

Към 21.00 ч. снощи пожарът, възникнал малко след 14.00 ч., беше ограничен. Към 16.00 ч. фадрома изора полоса, което спря разрастването на пожара към Бойкова махала на Логодаш, както и към с. Горно Лешко. Към 19.00 ч. огънят бе локализиран. Специализираната техника навлезе в гората по коларски път в района, което позволи гасенето на огъня отблизо. Така бяха спасени от опожаряване десетки декари борова гора.

Към 20.00 ч. обаче едно от загасените огнища в ограничения периметър на пожара пламна наново. Най-важно за пожарникарите било да спрат пламъците към съседна Македония. Все още оперативна група от полицията работи по установяването на причините за бедствието - най-вероятно е от неправилно боравене с открит огън.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//