25-годишният Али Хатип от Рибново влиза в ръководството на НПСД. Вежди Рашидов, Муса Палев, Гюнай Хюсмен - почетни гости на конгреса

Али Хатип от Рибново с лидера на НПСД Касим Дал, снимки: Личен архив

25-годишният Али Хатип от гърменското село Рибново стана част от 17-членния състав на Изпълнителния политически съвет на Народна партия "Свобода и достойнство". Хатип е избран в ръководството на НПСД по време на конгреса, който се проведе преди два дни.  

Само от Рибново делегатите са били 15 души, все млади хора, които дори отишли ден по-рано, за да се включат активно в подготовката на големия форум.

Изборът на Али Хатип е стратегически, защото от създаването на партията преди 4 години тя за първи път има представителство в централното ръководство от Благоевградска област.

От основаването на НПСД Хатип е председател на общинската структура на партията на Касим Дал в община Гърмен.

Той е роден на 28.10.1992 г. Завършил е средното си образование в училището в Рибново, а след това частен колеж в София със специалонст "Компютърни мрежи". В момента Али Хатип учи "Защита на националната сигурноост" във ВСУ „Черноризец Храбър“. Той е и председател на Сдружение "Национално обединение на младежите".

Младият мъж е и първият жител на Рибново, избиран досега в централно ръководство на партия. 

„За мен НПСД е партия, която отваря вратите и дава път на младите. През следващите четири години, за който мандат съм избран като член на ИПС, ще работя за обществото и най-вече за младите хора. Структурата ни в Рибново е силна и повечето й членове са млади хора, което ни прави силно ядро в целия регион", коментира пред ИНФОМРЕЖА младият политик от Рибново. 

Той съобщи, че за 07.12.2016 г. е насрочено първото заседание на новоизбраното ръководство на ИПС, на което ще бъдат обсъдени и взети важни решения относно политиката на партията.

На конгреса бе сменен досегашният лидер Корман Исмаилов. Новият председател на НПСД е Орхан Исмаилов от Търговище, който в момента е зам.-министър на отбраната в оставка.

Министърът на културата Вежди Рашидов, както и отцепилите се от ДПС депутати Муса Палев и Гюнай Хюсмен са били сред официалните гости на партийния форум.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK