Трима ученици от ПГЕЕ - Банско участваха в VI Национално състезание по ИТ

снимки: ПГЕЕ - Банско

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

На 22-ри март в VII СОУ ”Кузман Шапкарев” – гр. Благоевград се проведе Шесто национално състезание по информационни технологии на тема: „Бъдеще, наука, технологии”. Организатори на инициативата бяха Община  Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски” и  Регионалният инспекторат по образованието.

Професионална гимназия по електроника и енергетика - гр. Банско участва с отбор от трима ученици от специалностите „Компютърна техника и технологии” и „Компютърни мрежи”: Татяна Петлова -11 клас, Деян Везюв - 11 клас и Георги Капизийн - 10 клас, с ръководител инж. Сашка Тодорова.

Състезанието се провежда за шести пореден път и в него могат да участват ученици от V до ХІІI клас. Целта му е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърни технологии.

Приложният характер на разработените проекти дава възможност за интегриране на информационните технологии в процеса на промяна към устойчиво развитие и адаптирането им към образование за развитие.

Проектите в направленията Мултимедийни клипове се изработват в деня на самото състезание индивидуално по отделен регламент. При изпълнение на заданието, учениците нямат право да използват Интернет. В деня на състезанието те получават материали от журито, което им задава тема. В рамките на 3 часа всеки състезател трябва да подготви клипът или презентацията върху поставената тема.

В тези категории е задължително ползването на собствен преносим компютър със записващо устройство и инсталиран необходимия софтуер за изготвяне на мултимедийните клипове и презентации.

Учениците в рамките на три часа изготвиха мултимедийни рекламни клипове на тема: Смартфон - компютърът на бъдещето”. След като се оценят всички клипове и презентации, жури в състав: доц. Тренчев, доц. Йорджев /ЮЗУ „Н. Рилски” Благоевград/  и инж. Павлова /РИО на МОН- Благоевград/ класира топ 15 от тях и учениците, които са ги изготвили, правят защита пред публика.

Възпитаниците на ПГЕЕ - гр. Банско представиха достойно гимназията, а Татяна Петлова зае престижното пето място.

След като се оценят всички клипове и презентации, журито определя ТОП 20 от тях и учениците, които са ги изготвили, правят защита пред публика.

В състезанието участваха ученици от Варна, Монтана, Петрич, Първомай, Видин, Дупница, Балчик, Благоевград, Банско и др.

 

снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//