16 % избирателна активност в община Гърмен до 10 часа

Снимка: Infomreja.bg

16 % е избирателната активност до 10 часа в община Гърмен, където днес се провежда втори тур на местните избори.

До момента изборният процес протича нормално, без сигнали за нарушения, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от Общинската избирателна комисия. 

За кметския стол в община Гърмен на балотаж се състезават досегашната кметица Минка Капитанова, издигната от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен", и Ахмед Башев, също бивш управник и ексдепутат от ДПС.

На първи тур Башев имаше 37,17 % подкрепа, а Минка Капитанова - 31,03 %. 

Балотажи днес има и в шест населени места в общината. В Крушево Ангелина Качамакова от ДПС излиза срещу Юлиян Качериев от ГЕРБ, в Дебрен Тюркиян Ходжова от БСП ще се бори с Изер Чаушев от ДПС.

Сюлейман Джалев от ДПС и Мехмедали Хаджиев от ГЕРБ са в надпревара за кметския пост в Горно Дряново. В Хвостяне битката е между Баадин Юсеинов от  БСП и досегашния управник Сейхан Ахмедов от ГЕРБ.

В Долно Дряново един срещу друг излизат Ваит Моллахасанов от ДПС и Вели Шукриев от „Движение 21“, а в Дъбница – Синем Бекирова и Хасим Адемов от ДПС.

На първи тур бяха избрани кметове на селата Осиково – Митко Дедьов от БСП, Марчево - Розен Марчев от ГЕРБ, Огняново - Димитрия Гюрова от Реформаторския блок, Ореше - Ракип  Камбуров от ДПС, Рибново – Феим Иса от ДПС, Скребатно - Даниела Пидева от ГЕРБ, БалдевоИлиана Гюрнева от ГЕРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK