13 машини и 70 души в битка със снега в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Основните пътни артерии в града са почистени и проходими

13 машини и 70 души от общинската фирма "Биострой" се борят със снега в Благоевград, който тази сутрин достигна 30 сантиметра.

Техниката е на терен през цялата нощ, когато е хвърляна сол по главните пътни артерии в града. 

"След 3.00 ч. започнахме да ринем кишата, която се е образувала по улиците, в момента също отстраняваме снега от платната. След около час-два отново ще хвърлим сол, за да се опитаме да излезем на асфалт", коментира пред ИНФОМРЕЖА управителят на "Биострой" - Васил Бачев.

Той увери, че основните пътища, по които минават автобусите от градския транспорт, са проходими.

Изчистени са автобусните спирки, както и стълбищата.

"Цяла нощ чистим, не сме спирали, техниката работи непрекъснато, но все пак е зима, снегът е над 25 сантиметра", каза още Бачев.

Снощи машините са навлезли и по вътрешно-кварталните улици, но след като снеговалежът пак се е усилил, са се насочили отново към главните пътища. 

"Помогнахме сутринта с почистването на районите около болницата и поликлиниката, оказахме помощ и на автобусите, които не можаха да излязат от базата", допълни шефът на общинската фирма.

Подходите към пожарната служба и поликлиниката вече са проходими.

Много от хората са изринали сами снега пред домовете си, което според Бачев е похвално.

"Знам, че пак ще има недоволни, но все пак е зимна обстановка, апелираме към гражданите да проявят разбиране и малко търпение", добави управителят на "Биострой", който поздрави всички благоевградчани с днешния празник Трифон Зарезан.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK