Мини наркооранжерия разкриха пернишки криминалисти

Снимка: ОДМВР - Перник

Иззети са растения и оборудване

Поредната специализирана полицейска операция срещу наркопроизводството, притежаването и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на община Перник, съобщават от полицията.

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция претърсили имот в пернишкото с. Кладница, собственост на 38-годишен столичанин. При процесуално-следствените действия са иззети 10 растения от рода на конопа.

В къщата на собственика е открито помещение, оборудвано за отглеждане на канабис, от което са конфискувани лампи, овлажнители, термометъри, вентилатори и препарати за наторяване.

В сградата  е намерен и иззет буркан, съдържащ суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан 38-годишният мъж, който е познат на органите на реда и с други подобни прояви.

По случая е образувано бързо производство и предстои материалите да бъдат докладвани на Районна прокуратура – Перник. Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//