13 дипломати обещаха инвестиции в община Сатовча

снимки: infomreja.bg

Кметове от община Сатовча и местни бизнесмени се срещнаха с посланиците на 13 държави и заедно обсъдиха  възможностите за съвместен бизнес и инвестиции в различни сектори като туризъм, земеделие, отглеждане на етерично-маслени растения, износ на консервирани плодове и зеленчуци и други. На срещата бе дискутирана и идеята за директен износ, без посредници, на формиран облицовъчен камък – гнайс, по която идея вече са направени първите положителни стъпки с купувачи от Молдова.

Първите дипломати на Индия, Китай, Молдова, Судан,  Азербайжан, Палестина, Казахстан, Украйна и други държави  направиха опознавателен рейд в общините Гоце Делчев и Сатовча. За разлика от предприемачите в Гоце Делчев, които презентираха бизнеса си по категоричен начин, с много рекламни материали и с конкретни идеи за съвместна дейност, бизнесът в община Сатовча не успя да презентира професионално своите производства, както и да предостави на дипломатите рекламни материали.

Дипломатите призоваха предприемачите и управниците в общината за по-голяма активност. Кметът на Сотавча Арбен Мименов заяви, че най-голямата болка на хората е ниската изкупна цена на тютюна, който е основен фактор за осигуряване на доходи на стотици семейства от общината. В качеството си на председател на Асоциацията на тютюнопроизводителите на широколистни  тютюни в България, градоначалникът се ангажира да изготви подробна справка за производството на тютюни и капацитета на производствто му в цялата община. На срещата стана ясно, че спечелен голям строителен проект от Българския строителен търговски консорциум в чужбина ще открие възможности за набиране на 2400 строители за  едногодишна добре платена работа.
 

КОМЕНТАРИ

да бе17:00 - 06.09.2011
преди петдни в Гоце Делчев но не и в Сатовча .
ей градски16:56 - 06.09.2011
къде е писано за сатовче бе невеж . Къде има снимки от посещението на делегацията в Сатовча . Пълен идиот си не можете да се мепите с Инфомрежа . Преписани са онези материали които са без снимков материал от събитието . Нищо чудно да ги видимв Струма и Градът утре .
градски13:33 - 06.09.2011
хаха пак преписано, събитието е предипет дена!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK