10,17 активност на балотажа в Сандански, в Петрич - 13,98 %

Снимка: Infomreja.bg

10,17 % е избирателната активност в община Сандански на провеждащия се днес втори тур на местните избори. Данните са към 10 часа. 

"Всички секции на територията на общината отвориха точно в 6.00 часа. До момента нямаме нито един сигнал или жалба за нарушение на изборния процес", коментира пред ИНФОМРЕЖА председателят на Общинската избирателна комисия Елена Попова.

По думите й активността на балотажа до този час е сходна с тази на редовните избори на 25 октомври. Очакванията й са избирателите в община Сандански да се активизират около обяд и в следобедните часове.

За кметския стол в курортния град се борят досегашният кмет Андон Тотев, който даде заявка за четвърти мандат, и кандидатът на ГЕРБ Кирил Котев. 

Миналата неделя Котев събра повече гласове в своя подкрепа. За него гласуваха 32,78 %, а за Тотев - 29,62 на сто.

Избирателната активност в община Петрич е 13,98 %.

За кметския стол в южния град се състезават дългогодишният градоначалник Вельо Илиев, издигнат от Коалиция "Роден край", и Димитър Бръчков от ГЕРБ.

На първи тур Бръчков, който е общински съветник три мандата, събра повече гласове в своя полза. За него гласуваха 44,79 % от имащите право на глас избиратели в община Петрич, а Илиев, който се бори за пети мандат, се нареди втори с 39,06 % подкрепа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK