Почти половин милион натрупани данъци плати концесионерът на банята в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Събираемостта от големите длъжници е започнала с писмо и покана за диалог

Община Благоевград си взе 474 000 лв. от концесионера на градската минерална баня.

Това обяви кметът на Благоевград в пресконференция.

Припомняме, че в предните си изявления Методи Байкушев сподели, че Общината започва да контролира приходната част и да одитира за длъжници – концесионери, които с години не са изплащали дължимото.

Концесионерът на банята е платил около 110 000 лв. – които дължал като данък „недвижим имот“, още 190 000 лв. за такса „смет“ и 174 лв. за концесии.

Проверка обаче е направена от Регионалната здравна инспекция, която е установила мухъл и плесен по стените на банята и счупени мебели, затова в спешен порядък започва ремонт.

Припомняме, че след граждански сигнал, Комисията по следприватизационен контрол към ОбС посети банята и установи неприятна и доста неподдържана среда.

И още по темата за длъжниците.

Две дружества дължат на Общината около 200 хил. лв. Това са „Техно парк активи“ ЕАД, което има задлъжнялост с 58 000 лв., и „Нанотех активи“ – 105 920 лв. Дружествата са свързани с концесията на кино „Синмакс“ и Ангел Ризов.

Темата за длъжниците към Общината бе отворена от кмета още в самото начало на мандат му, затова и на предната пресконференция той обяви, че Общината ще вземе мерки срещу некоректните данъкоплатци. Очаква се да бъде премахната дървена пристройка към кафе „Лилавото“, а наемателят на бившето кафе „Опера“ остава в историята и сега общинската площ ще се преобрази в градинка.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK