Ива Ичевска от Пловдив получи пълна стипендия за четири години обучение в АУБ

Снимка: АУБ

Тя е големият победител в AUBG MultiTalent Quest 2023

AUBG MultiTalent Quest 2023 предостави трибуна на 64 дванадесетокласници от цяла България да покажат своите знания и умения. Състезанието, което традиционно се организира от отдел „Прием студенти“ на Американския университет в България (АУБ), събра в кампуса в Благоевград общността на АУБ – настоящи и бъдещи студенти, възпитаници, преподаватели и служители – за уикенд, изпълнен с емоции и предизвикателства. 

Големият победител в състезанието е Ива Ичевска от Пловдив, която получи пълна стипендия за четири години обучение в АУБ. Ива също така спечели първо място в математическата дисциплина, стана трета в отборното класиране за работата си върху социален проблем на тема „Учителите трябва да получават заплащане според резултатите си“, а в дисциплината „Изкуства“ изпълни части от мюзикъла „Кабаре“.

Второ и трето място си поделиха съответно Пламена Павлова от София и Стефан Вълев от Гоце Делчев, които получиха 50% стипендия за АУБ.

В петък, 8 септември, участниците пристигнаха в кампуса за откриването на състезанието и се запознаха с казусите, които трябваше да решат по време на състезанието в трите ключови дисциплини:

* Математическо и аналитично мислене;

* Обществени предизвикателства;

* Дебати.

Участниците трябваше да работят в произволно разпределени екипи, като така демонстрират комуникационните си умения и способностите си за работа в екип. За всеки от 14-те отбора беше определен помощник – студент, който ги напътстваше по време на състезанието и ги подкрепяше през напрегнатия уикенд. В допълнение всички имаха възможност да покажат своите индивидуални силни страни в избрана от тях област – изкуства или спорт.

След продължителна работа в петък и събота отборите представиха изпълнените си задания си пред жури, съставено от екипи с експерти във всяка от дисциплините. Разнообразните екипи на журито дадоха възможност на участниците да се срещнат с различни представители на общността на АУБ и лично да усетят духа на университета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK