Зов за помощ: 3 000 лв. са необходими за лечението на самотен тежко болен баща!

Снимка: Личен архив

49-годишният Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си

Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си и на няколко пъти успява да спаси от ампутация ръцете и краката си. Той е самотен баща и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease).

Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, но болестта го прави нетрудоспособен и той изпада в невъзможност да закупува скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си.

Единствените му доходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лв., а лечението му не се поема от НЗОК. За да помогнат на Светльо, неговите приятелите правят няколко дарителски кампании, чрез които успяват да се съберат средства за лечението му и за храна и дрехи за децата му.

"В последните дни много се влошиха нещата и съм изключително благодарен на всички хора с добри сърца, които в един от най-тежките моменти в живота ми дариха средства, чрез които успях да направя спешна операция и да спася ръката си от ампутация. Мечтая един ден отново да съм здрав, да мога да работя и сам да се грижа за двете си деца. Тогава ще върна направеното ми добро на всеки един човек, който ми е помогнал да оцелея през всички тези трудни за мен и двете ми деца години“, казва през сълзи 49-годишният тежко болен самотен баща. 

Той поясни, че лечението, медикаментите и операциите не се поемат от здравната каса и той разчита само на дарения, за да спаси живота си и да нахрани децата си.

След ампутацията на пръстите на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „Света София" вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч надежда, че чрез тази терапия състоянието на самотния баща ще може трайно да се стабилизира. Лекуващият лекар д-р Росен Разбойников е обнадежден, че ако продължи терапията, само след шест месеца състоянието на Светлозар ще се стабилизира и ще се избегне ампутация на ръцете и краката му.

За химиотерапията му са необходими 30 000 лв., а благодарение на огромната вълна от съпричастност към Светлозар само за няколко дни са събрани 27 000 лв. За да се завърши успешно курса на лечение обаче са необходими още 3 хил. лв.

Именно затова приятелите на Светльо се обръщат за пореден път към всички хора с добри сърца да и ги призовават който и с каквото може да помогне, за да може самотния баща успешно да завърши своя курс на лечение и да спаси ръцете и краката си от ампутация.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471, 0877717406

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK