СБЖ в Благоевград осъди поведението на кмета Апостолов

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на Симитли нарече репортера Ирина Жерева "чума"

Членовете на Регионалното дружество на СБЖ - Благоевград изразиха острото си възмущение от поведението на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, проявено към журналиста Ирина Жерева.

Изпълнявайки професионалните си задължения и настоявайки да получи повече информация за разпространението на КОВИД – 19 в община Симитли, Ирина Жерева е атакувана с вербална агресия, недопустима за високата отговорност, която обществото очаква от кмета на община Симитли. Кореспондентът на водеща национална медия Ирина Жерева е унизена с думите „ Ти си чума” , само защото изпълнява мисията на журналиста – да информира хората, които се намират в стрес и безпокойство от настъпващото разпространение на коронавируса, след установената и доказана зараза на шофьора на градоначалника на Симитли.

Според членовете на Регионалното дружество на СБЖ І Благоевград, поведението на кмета на община Симитли е в абсолютен разрез с разума и етиката на отговорен управник. Настояваме за повече уважение от страна на институциите към труда на местните журналисти в Благоевградска област, за тяхната защита и подкрепа в изпълнението на професионалните им задължения, се казва в позицията на СБЖ с председател в Благоевград - София Гълъбова.

ИНФОМРЕЖА подкрепя обективността и респекта в журналистиката, както и равноправието между журналистите и техните събеседници, независимо от техния статус, етнос, религия или политически пристрастия. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK