Кюстендилка влиза в затвора, хванаха я да шофира повторно пияна

Снимка: Infomreja.bg

Други двама водачи също влизат в затвора за шофиране след употреба на алкохол

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС - лек автомобил, без съответно свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство, без съответно свидетелство за управление.

Освен това, на 16.09.2023г., в гр. Дупница, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Сеат“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 0,66 на хиляда (промила), след като е осъден с влязла в сила присъда от 24.01.2022г. по дело на Районен съд Дупница, отново за управление на МПС след употреба на алкохол, с над 1, 2 промила. Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Районен съд – Дупница призна подсъдим за виновен в това, че на 15.08.2023 г., в с. Сапарево, е управлявал лек автомобил „Тойота“ с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, а именно с 1.95 на хиляда, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК – по Дело от 2016 г. на Районен съд - Самоков, поради което го осъжда и му налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, както и наказание „глоба“, в размер на 500,00 лв. Съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство – лек автомобил „Тойота“, послужило за извършване на престъплението, собственост на подсъдимия от гр. Самоков, съобщават от пресцентъра на съда.

 

Районен съд – Кюстендил наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца на кюстендилка, водач на МПС, която се призна за виновна в това, че на 25.09.2023 г., в гр. Кюстендил е управлявала лек автомобил „Киа“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а именно с 1, 77 на хиляда. Д . Г. е лишена от право да управлява МПС за срок от 18 месеца. Определението е окончателно. Подсъдимата е осъдена да плати и левовата равностойност на автомобила послужил за престъплението, който не е нейна собственост – 4 230 лв. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок по дело от 10.05.2023 г., с което й е наложено едно общо наказание за управление на МПС след употреба на алкохол и за държане на акцизни стоки без бандерол. Районен съд – Кюстендил привежда в изпълнение и това наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK