В кои случаи е добре да вземете кредит до заплата

При какви условия може да се тегли бърз кредит до заплата?

На всекиго може да се случи заделените за месеца пари да не достигнат – особено при възникване на непредвидени обстоятелства. За да не натоварваме финансово своите роднини и близки, продуктът кредит до заплата е идеално решение в моментите, когато ни трябва малък заем до заплата в рамките на 1000 лв.

При какви условия може да се тегли бърз кредит до заплата?

Макар че всяка небанкова институция има свои изисквания, между тях няма съществена разлика. Най-общо към условията се отнасят:

Пълнолетност

Обикновено изискването е кредитополучателят да е навършил 18 г. Има и компании, в чиято политика възрастта за теглене на бърз заем е завишена на 21 г.

Срок на изплащане

Характерно за бързите кредити до заплата е, че имат краткосрочен характер. Периодът за погасяването им е до 14 дни или 4 седмици, след който се предполага получаването на месечното възнаграждение. Някои институции предоставят възможност на своите кредитополучатели да определят срока на изплащането сами, като се вместят в диапазон от 5 до 30 дни.

Предоговаряне на условията и удължаване срока на връщане

Тегленето на бърз заем до заплата има голямо предимство пред останалите финансови продукти, защото позволява предоговаряне на условията в погасителния план и удължаване на срока за връщане. Промените могат да се правят максимум 5 пъти за всеки един от заемите със срок за 7, 15 или 30 дни. Някои институции предлагат на лоялните си клиенти безлихвен кредит за всеки пети заем.

Компаниите, отпускащи бързи пари до заплата, обикновено не предявяват изисквания за обезпечение и поръчител. Кредитът може да бъде получен при ниска месечна вноска и изгодна лихва и дори опция за безлихвен кредит за нови клиенти.

По какъв начин може да се кандидатства?

За краткосрочно решение като бързи пари до заплата изискването много често е само да бъдете български гражданин, навършил пълнолетие, и да имате валидна лична карта.

Най-удобният и лесен начин е да кандидатствате за бърз кредит до заплата онлайн в сайта или мобилното приложение на избраната компания. Ще разберете до минути дали сте одобрени с телефонно обаждане.

Друг начин да кандидатствате е по телефона или в офис на съответната небанкова институция. Няма да дължите такса в нито един от случаите.

За какво може да се използва кредитът?

Бързите кредити до заплата представляват отлична възможност да си осигурите средства при спешни ситуации. С отпуснатия заем може да покриете много неотложни нужди, ако трябва да заплатите:

l  операция или скъпи медикаменти;

l  спешен ремонт на жилището или автомобила;

l  ремонт на черна/бяла техника или закупуване на нов уред;

l  заплащане на битови сметки, наем и др.

Как може да се връща?

Имате няколко варианта да върнете взетия кредит. Единият е да го направите в личния си профил, както и чрез мобилното приложение на небанковата институция. Друга възможност е връщане на парите в брой в офис, на каса на EasyPay, през Cashterminal или по банков път.

Бивайки специфичен финансов продукт, кредитите до заплата са идеално решение да получите бързо необходимите средства в точния момент. Прозрачните условия, удобните схеми за погасяване и опростената процедура по кандидатстване ги правят все по-предпочитана алтернатива за всеки, който иска да си осигури спокойно посрещане на месечните разходи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//