Обвиняем за блудство с дете е задържан

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът вече е лежал 24-часов арест, а сега отново е закопчан

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, К.К. е задържан за срок до 72 часа.

36-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за блудство с малолетно дете – престъпление по чл. 149, ал. 1 от НК.

По досъдебното производство са събрани доказателства за виновността му, съобщават от държавното обвинение.

Предстои Районна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Историята е от село Търнак. 12-годишното момиче е навън с братчето си, когато мъж от селото предлага да ги закара до дома им. Децата го познават и се съгласяват, разказват близките.

Впоследствие обаче той сваля момчето от колата и потегля с момичето в неизвестна посока. Тъй като то не се прибира дълго време, започва издирване, но без успех.

„Взел ги е и не ги е върнал до сутринта – били са до пет часа извън селото. Гаврил се е с нея. Има доказателства от съдебен лекар. Той не беше задържан дори за 24 часа, пуснали са го почти веднага“, твърди Илияна Пелова, майка на момичето пред бТВ.

Междувременно стана ясно, че спрямо момичето е приложена мярка за закрила, като то временно е изведено от семейството и настанено в социална институция.

„Трябва да бъде осигурена спокойна среда за детенцето и да бъде предотвратен последващ бъдещ риск“, твърди Виолина  Игнатова, която е началник на отдел „Закрила на детето“.

Ще се работи и с майката, която има още пет непълнолетни деца. Социалните акцентират върху занижения ѝ родителски капацитет с обяснението, че е оставила детето си без надзор. Близките обаче настояват за адекватни мерки и спрямо насилника.

„Нея трябва да я вземат у дома, а той е на свобода и се хвали, че ще ни бие, че ще ни пребие. Вика, че си е направил кефа и никой нищо не може да му направи – нито полиция, нито никой“, обяснява майката Илияна Пелова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK