Мария Димова оттегли жалба срещу решение на ОбС-Сандански, за парк „Свети Врач“

Снимка: Областна администрация - Благоевград

Областният управител подчертава, че одобрения ПУП се запазва съществуващата паркова среда

С цел запазване на обществения интерес и опазване на съществуващия общоградски парк със стогодишна история (паметник на градинското и парково изкуство), както и запазването на възможностите за неговото разширение и благоустрояване, областният управител Мария Димова поиска от Административен съд - Благоевград, отмяна на подадената жалба, обективирана в Заповед № ОА-АК-75/16.03.2023 г. на областния управител на област Благоевград.

В мотивите на молбата за оттегляне до Административен съд – Благоевград, областният управител Мария Димова посочва, че в одобрения проект за подробен устройствен план на парк „Свети Врач“ не се съдържат предвиждания, засягащи по неблагоприятен начин река Санданска Бистрица, която преминава през него.

От Областната управа подчертават, че с одобрения подробен устройствен план се запазва съществуващата паркова среда, очертават се и се стабилизират нейните граници. С него не се предвиждат строителни или други мероприятия, които да засягат реката.

Опазването на парка е от първостепенно значение и след обстойно проучване и анализ на ситуацията, областният управител счита, че оттеглянето на жалбата е необходима стъпка и ангажимент към общественото благо и опазването на екологичната среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK