Събраха над 1 тон храни от кампанията „Подай ръка в навечерието на Рождество Христово“

Снимки: Джулия Андонова

Кампанията продължава на 25 декември с продажбата на коледни картички в храма

За първи път в Кюстендил, енориашите към Храм "Св. Димитър" и доброволци, организираха благотворителна кампания за набирането на дрехи и продукти - "Подай ръка на Рождество Христово". Жителите на града се обединиха с бизнеса, като освен множеството дарения от будни граждани, фирми, местни държавни и неправителствени организации, ресторанти и магазини, подкрепиха добрите им християнски намерения.

Организаторите изказаха своите благодарности към всички, които се включиха в кампанията на доброто и милосърдното дело, като специално благодариха и на Областно пътно управление - Кюстендил, Фондация "Миг Човечност", ресторант "Автограф" и всички дарители и фирми, благодарение на които се осъществиха добрите им намерения.

Над 80 пакета с брашно, месо, консерви, сирене, кашкавал, сърми, мандарини, портокали, ябълки, картофи, олио, оцет, ориз, грах, боб, леща, захар, сол, макарони, сокове, шоколад, сладкиши, бисквити, вафли, мед, конфитюри, които бяха дарени от кюстендилци, са не просто социална грижа за възрастни, деца и семейства в неравностойно положение, а любов и вяра в доброто и Божията милостиня!

"За по-малко от седем дни се събраха изключително много хранителни продукти и дрехи. Дарени ни бяха и финансови средства от различни фирми, с които закупихме необходимите хранителни стоки. Благодарим на Областно пътно управление, Фондация "Миг Човечност", ресторант "Автограф" за солидната подкрепа на кампанията! На всички дарители и доброволци благодарим от сърце! Кюстендилци доказаха, че са задружни, щедри и обединени. Похвално! Надявам се да помагаме на все повече хора и инициативи за напред! ", разказа Джулия Андонова, един от доброволците в инициативата.

"Предоставени ни бяха списъци от социалните служби, получихме информация и от наши съграждани за хора в нужда. Обединихме се и успяхме. Благодарим на всички, които се отзоваха на тази първа подобна инициатива. Нашият християнски дълг е да помогнем и да проявим съпричастност и милосърдие към нашите събратя", каза дякон Данаил Сираков.

Епископ Исаак Велбъждски - втори викарий на Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит благодари от сърце на всички дарители, фирми, организации и доброволци, както и на медиите, без които кампанията на енориашите нямаше да бъде толкова успешна. Той кани всички на литургиите - част от Рождествената програма на храмовете при Кюстендилска духовна околия и благославя кюстендилските добри сърца!

Духовниците и доброволците, които дни наред пакетират и разнасят пакетите за нуждаещите се, искрено благодарят на всички добри и достойни кюстендилци, като продължават кампанията с продажбата на коледни картички, отново предоставени от дарители, средствата за които ще отиват за благотворителна кауза, в помощ на болно дете от града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK