Радев: БЧК е еталон за съпричастност, солидарност и единение

Снимка: Президентство

Държавният глава участва в тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на организацията

Българският Червен кръст се утвърди като стожер на основополагащи обществени ценности, като еталон за съпричастност, солидарност и единение, от които имаме особено силна нужда днес. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си по време на тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на Българския Червен кръст. Честването се проведе под патронажа на държавния глава.

Президентът Радев изрази дълбока признателност към всички доброволци, членове и ръководството на БЧК за неизменната им готовност да изпълняват своята хуманитарна мисия в подкрепа на най-уязвимите и за безпределната им вяра в силата на благородството.

За своите 145 години Българският Червен кръст се утвърди не само като най-голямата хуманитарна организация у нас, но и като институция с ясни цели, стройна структура и ефективна дейност, посочи президентът Радев. По думите му в тежки и критични моменти на бедствия и кризи БЧК е способна да мобилизира целия си ресурс и да окаже  неоценима помощ на обществото и институциите. С всеотдайност, себеотрицание и безупречна организираност Българският червен кръст успя да заслужи високо доверие и международно признание, както и лидерска роля в региона, изтъкна държавният глава.

Президентът Радев открои и приноса на доброволческата дейност на Българския младежки Червен кръст и важното му значение за приобщаването на младите ни хора към хуманитарните ценности и принципи, съобщават от Прессекретариата на президента. „Това е много повече от възпитание в дух на солидарност - това е важен урок по родолюбие и отговорност към просперитета на обществото ни и към бъдещето на Родината“, подчерта държавният глава. 

Румен Радев пожела на доброволците от най-голямата хуманитарна организация у нас да продължават да доказват, че независимо от изпитанията, винаги да побеждава доброто, солидарността и милосърдието.

Държавният глава участва в тържественото събитие заедно със съпругата си Десислава Радева.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK