Затвориха "Предел" и "Юндола" за камиони, 337 снегорина чистят в страната

Снимка: Infomreja.bg

Следете актуалната пътна обстановка!

337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. В момента сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Кюстендил, Перник, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, София, Шумен, както и в района на проходите „Предел“, „Шипка“ и „Републиката“.  Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. В районите със снеговалеж при необходимост има готовност за допълнителна техника.

Ограничено е движението по пътя Симитли - Разлог при прохода "Предел" за камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета, поради обилен снеговалеж и снегопочистване. 

Ограничено e движението  за камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета по пътя Якоруда - Велинград и пътя Юндола - Белово.

Ограничено е движението за камиони над 12 т по пътя Русе – Разград – Шумен и Долни Дъбник - Искър.

Ограничения има още по трасетета: Шумен – Разград в участъка Струйно – Бели Лом за камиони над 12 т и Русе – Велико Търново на територията на област Русе  за камиони над 12 т.

Ограничено е движението по пътя Плевен - Русе в района на Гривица.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да  предприемат пътувания само при необходимост и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Ограничено е движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца от 5 ч. днес - 20 януари до 17 ч. на 21 януари /неделя/. Тежкотоварните автомобили могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и  проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. Пътноподдържащите фирми в цялата страна са в пълна мобилизация и готовност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни отсечки за обработка на трасетата с инертни материали. При нужда в участъци със силен вятър, снегонавявания или слаба видимост е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK