Кметът на Перник за тормозеното дете: Имаме изключителна нетърпимост към подобен тип действия

Снимки: Община Перник

По време на разговора стана ясно, че Илиян се обучава в приятелска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици

Кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ „Св. Иван Рилски“, за да се срещне с Илиян и неговия баща, както и с ръководството на училището, след като вчера в социалните мрежи бе публикуван клип, в който е вижда как над момчето е упражнявано насилие.

По време на разговора стана ясно, че Илиян се обучава в приятелска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици, които изцяло го подкрепят след случката в неделя, съобщават от Общината. Кметът и зам.-кметът Стефан Кръстев посетиха и класа на пострадалото момче.

Владимиров благодари на съучениците му, че са създали приятелска среда в класа. Той заяви пред тях, че емпатията и добротата трябва да бъдат водещи в отношенията между младите хора. По-късно Илиян и баща му бяха приети от кмета на общината в кабинета му, където поговориха за интересите на момчето.

„В последните години перничани имаме изключителна нетърпимост към подобен тип действия, особено когато става въпрос за дете със специални образователни потребности“, заяви Станислав Владимиров.

Той добави, че днес в двете училища, в които учат момичетата ще бъдат проведени и педагогически съвети и ще бъдат взети решителни мерки, защото към такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност. „Перник ще бъде спокоен и уютен град, такъв какъвто перничани го виждаме в мечтите си и няма да търпим подобно поведение“, каза още Владимиров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK