"Продължаваме промяната" продължава с ДБ към евроизборите

Снимка: БГНЕС

Членовете на ПП вече са номинирали своите фаворити за европейски депутати

 "Продължаваме промяната" отчете висок боен дух след партийния си форум и обяви, че на европейските избори ще се явят заедно с "Демократична България". Финансовият министър Асен Василев отчете финансовите постижения на управлението на ПП и честити на всички влизането ни от днес в Шенген. Членовете на ПП вече са номинирали своите фаворити за европейски депутати, съобщава news.bg.

Оттук нататък пътят е ясен, искаме България да бъде нормална европейска държава, подчерта той. За да сме нормална държава, не трябва да има предавателно уговорени мачове при назначението в регулаторите, заяви Василев.

ПП си поставя целта да са първи на изборите. Няма да предадем никого, категоричен бе Петков. Така щели да покажат, че българският народ стои зад техните идеи. Няма да се огънем, защото някой вярва, че властта е по-важна, отсече Кирил Петков.

След изборите ПП ще си партнира с всеки, който иска да следва европейския път на България. А на вота ще се явят с ДБ, защото заедно са по-силни и се допълват.

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков, Искрен Митев, Христо Петров - Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров, Борислав Антонов, Виктор Бонев, Красимир Александров, Марин Йотов, Светлан Илиев - това са имената, които "Продължаваме промяната" ще предложат за общата листа за европейските избори. Подредбата им обаче ще стане на по-късен етап.

На конференцията ПП са избрали и нов Изпълнителен съвет, който застана пред медиите в редичка. В него влизат освен съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, и акад. Николай Денков, Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, и кметовете на Пазарджик и Благоевград - Петър Куленски и Методи Байкушев, както и бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова. Те бяха представени от Петков като "генералите на промяната".

На въпрос с кого са готови да работят Асен Василев отговори: "Нека да ви отговоря с кого сме си партнирали в миналото - с всеки, който е готов да подкрепи европейския път на България и целите, които ние сме поставили" и "търсим подкрепа, за да се свърши определена работа, не търсим подкрепа от някого по някакъв друг признак."

Кирил Петков не пожела да влезе в интригата, по думите му, с твърдението на президента, че само Димитър Главчев се е съгласил да бъде премиер, а Андрей Гюров е отказал. Според него Гюров не би избягал от отговорността си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK